dilluns, 25 de maig del 2015

CEBA







NOM

CATALA:    CEBA  
CASTELLA:   CEBOLLA

TEMPORADA

PLANTACIO  :  FEBRER, MARÇ ABRIL 
RECOL.LECCIÓ:   ABRIL, MAIG, JUNY, JULIOL, AGOST, SETEMBRE

OBSERVACIONS:

   Es pot consumir tendra (dibuix 1 i 2),  feta (dibuix 3) o tambe seca, per guardar (dibuix 4)
Hi ha diferents tipus de ceba, segons l’època de plantació

A zones més càlides

PLANTACIO:   GENER, FEBRER, MARÇ, OCTUBRE, NOVEMBRE I DESEMBRE
RECOL.LECCIÓ: TOT L’ANY

PROPIETATS

Molt important en la salud cardiovascular –evita la formació de coàguls a la sang-. Redueix la hipertensió i el colesterol. Prevé la osteoporosi. Indicada en gran mesura per la pèrdua de pes, reumatisme, àcid úric i insuficiència renal i infeccions de l’apareill respiratori. Afavoreix la digestió i es un gran ANTIBIOTIC  natural

ALERTA


No recomanada a persones amb estómac delicat








                                                                                         


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada