INGREDIENTS:
1 Os de porc previament salat i assecat
1 Coll de corder
1 Carcanada de pollastre
1 Tall de cua o costella de vedell
1 Pessic de sagí molt mairat amb sal
2 Puerros
1 Ceba
100 g. de fesols secs -estovats previament durant 4 o 5 hores
4 Carrotes
1 Troç de col d'un quart de quilo
1 Troç de carbassa de mig quilo
3 Trumfes
2 Sarpats de fideus per vianda
2 Sarpats d'arròs
Sal
Aigua
Es posen a bullir tots el ossos, amb sal, els fesols i la verdura, excepte les trumfes, tot en fred, perquè així s'anirà desfent al bollir poc a poc. Passada una hora, -si es te temps una hora i mitja, s'hi tiren els fideus, al cap d'un quart hora més les trumfes, i passat un altre quart d'hora l'arròs.
Es deixa bullir tot durant uns vint minuts més i es prova per veure si està bé de sal. Si tot està bé, es tanca el foc i es deixa reposar un altre quart d'hora.
NOTA: El ossos fan el brou molt més bo que la molla, però si es vol que serveixi per segon plat, a part dels ossos s'hi posa cuixa de pollastre, més costella de vedell i algún braó de corder, i tenim tot el dinar solventat.
Es pot acompanyar aquest segon plat amb una amanida de ceba i col confitada.
Resultat: Un plat exquisit d'hivern.
Es posa a bullir tot en fred durant un parell d'hores
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada